sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Törmäsin outoon maaseutuun Kanarialla

Ensin puistelin päätäni, kun opas esitteli maaseutuhotellia Kanarian saarilla. Sitten tuumasin, että hei, maaseudun ja kylän käsite voi tosiaan olla erilainen maapallon ja jopa Euroopan eri kolkilla.

Ja tässä vaiheessa yrittäjä-minäni innostui: meillä Suomessa on jotain todella aitoa tarjottavaa turisteille. Meillä maaseutuhotelli sijaitsee kutakuinkin luonnon keskellä, ainakin, jos vertaa siihen, missä kanarialainen maaseutuhotelli voi sijaita.

Seuraavassa on muutama kuva hotellista, joka nauttii "maaseutuhotellin" virallisesta statuksesta Kanarialla. Status on tärkeä, sillä saksalaiset ja hollantilaiset ovat kuulemma hullaantuneet maaseutumatkailuun. Tämä "kylä" sijaitsee Gran Canarian länsiosassa, ehkä 50 km lentokentästä sisämaahan.

Tässä on kanarialaisen maaseutuhotellin sisäpiha. Ainoa paikka, jossa näkyy jotain vihreää. Pihaa ympäröivät hotellin ja naapuritalon kiviseinät.

Maaseutuhotellin kiviseinä vasemmalla. Kamelipatsas on pystytetty kujalle muistuttamaan hotellin alkuperästä: entisaikoina hotellin asiakkaat matkasivat kameleilla.

Hotellin nimikilvessä lukee Hotelli Escuela, Rural ("maaseutu"), Kamelien talo.

Hotellin pääoven oikealla puolella olevat kilvet ilmoittavat, että hotelli täyttää viralliset maaseutuhotellin laatuvaatimukset. HR tarkoittaa Hotell Rural eli "maaseutuhotelli".

Tämä ns. maaseutuhotelli sijaitsi kanarialaisessa "kylässä", joka olisi Suomessa ollut ilmiselvä vanhanmallinen pikkukaupunki kivettyine katuineen ja toisissaan kiinni olevine 2-3-kerroksisine kivitaloineen. Vihreää näkyi vain puistoissa ja istutuksissa.

Tässä vielä yksi kuva "kylästä":


Kuvan kuja oli yksi kylän kapeimmista. Tänne ei ehkä enää auto mahtunut.

Ja tässä vertailun ja muistutuksen vuoksi kuva savolaisesta kylästä, omasta kotikylästäni, Puumalan Lintusalosta:

Kuva on otettu päärakennuksemme yläkerrasta syksyllä. Lähin naapurimme sijaitsee poikkeuksellisen lähellä. Oikealla näkyvä punainen sauna on heidän. Muihin naapureihin on matkaa vähintään 300 metriä linnuntietä. Että onpa kylillä ja kylillä eroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti