maanantai 29. lokakuuta 2012

Äänestäjät eivät tykänneet Savonlinna-operaatiosta

Puumalalaiset taisivat antaa kuntavaaleissa selkäsaunan niille, jotka viime vaalikaudella yrittivät liittää Puumalan Savonlinnaan.

Kokoomus menetti yli puolet äänistään ja puolet paikoistaan, kristillisdemokraateille ei käynyt paljon paremmin. Molemmat puolueet ajoivat yhtenäisinä Puumalaa Savonlinnaan eikä kummallakaan tainnut olla ehdokkainakaan muita kuin Savonlinnan kannattajia.

Keskusta taas lisäsi yhden paikan ja sai ehdottoman enemmistön Puumalan valtuustoon. Ääniharavia olivat ne valtuutetut, jotka viime vaalikaudella puolsivat liitosta Mikkelin kanssa. Keskusta jakautui aiemmin tasan Mikkelin ja Savonlinnan kannattajiin. Nyt keskustan 11 valtuutetusta mieluummin Mikkeliin kuin Savonlinnaan menee yli puolet.

Kansa on puhunut, pulinat pois. Eikä muistella pahalla menneitä. Yritetään nyt ensin pitää Puumala itsenäisenä viisaalla politiikalla, jossa puhalletaan yhteen hiileen.

Puumala on mahtava paikka. Upea luonto, Etelä-Savon parhaat veronmaksajat, mukavia ihmisiä ja roppakaupalla vapaa-ajan asukkaita, joissa piilee vaikka minkälaista osaamista. Ei anneta periksi näille faktoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti